dimarts, 29 de gener del 2013

El conductisme: Burrhus Frederic Skinner

Burrhus Frederic Skinner va néixer el 20 de març de 1904 a la petita ciutat de Susquehanna, Pensilvania. Va rebre el seu graduat en anglès del col·legi Hamilton al nord de Nova York. Més endavant va tornar a la universitat, però aquesta vegada a Harvard, on va aconseguir la seva llicenciatura de psicologia el 1930 i el seu doctorat el 1931. S'hi va quedar per fer investigacions fins el 1936. El 1945 va adquirir la posició de cap del departament de psicologia a la Universitat de Indiana. El 1948 va ser invitat a Harvard, on es va quedar la resta de la seva vida. Va morir de leucèmia el 18 d’agost del 1990.
  
El sistema d’Skinner està basat en el condicionament operant, també anomenat instrumental. Aquest condicionament posa el subjecte en una situació en què algunes de les seves conductes provoquen l’aparició d’un reforç; com a conseqüència de la presència del reforç es produeix en el subjecte una modificació en la probabilitat de l’emissió d’aquesta conducta. Això és el condicionament operant: el comportament és seguit d’una conseqüència i la naturalesa de la conseqüència modifica la tendència de l’organisme a repetir el comportament en el futur.
   
Skinner fou el creador d'una caixa per ensinistrar animals mitjançant reforços. Consisteix en un comportament seguit d’un estímul reforçador que provoca una probabilitat incrementada d’aquest comportament en el futur. 





 



dilluns, 28 de gener del 2013

Benvinguts al bloc de Psicologia i sociologia!

El nou bloc d'aquesta matèria de 1r de batxillerat acaba d'arrencar. Els alumnes i professors ja poden fer noves entrades i aprofitar els recursos que s'hi aniran penjant. Aquí hi trobareu tant alguns dels treballs que realitzen els alumnes com materials que ens ajudaran a assolir les competències pròpies de la matèria. Però, per sobre de tot, desitgem que contribueixi a fomentar l'interès pel coneixement. 
Esperem que aquesta nova eina sigui de profit per a tots!



I per anar obrint boca, us oferim un vídeo molt interessant sobre la síndrome de savant.